400 G | 20 PORCJI 18.00 zł
kfd premium collagen
DOSTĘPNE SMAKI:

KFD Premium Collagen 400 g

COLLAGEN, HYALURONIC ACID, CALCIUM & VITAMIN D3

KFD Premium Collagen to nowy, wysokiej jakości suplement diety, stworzony z myślą o osobach z dolegliwościami stawów, struktur okołostawowych (więzadeł, torebek stawowych, chrząstek, ścięgien, kości) lub profilaktycznie dbających o stan stawów, skóry, włosów i paznokci.

KFD Premium Collagen zawiera wyłącznie te substancje, których działanie zostało potwierdzone naukowo:

– kolagen (białko kolagenowe),
– witaminę D3,
– węglan wapnia,
– kwas hialuronowy.

Produkt celowo nie zawiera takich składników jak np. siarczan glukozaminy, których działanie, mimo wielu badań, nie zostało potwierdzone (źródło).

Zalety:

– Zawiera aż 40% więcej kolagenu oraz 50% więcej kwasu hialuronowego niż znany i popularny produkt innej firny.
– Surowiec użyty do produkcji jest najdroższym dostępnym na rynku kolagenem produkowanym w Niemczech. Bez woni i nieprzyjemnego smaku.
– Dopracowane naturalne smaki, bez zbędnej chemii i niepotrzebnych dodatków.
– W 100% naturalny barwnik – wyciąg z czarnej marchwi.

Waga netto: 400 g
Ilość porcji: 20

WARTOŚCI ODŻYWCZE 100 g 20 g (jedna porcja)
Wartość energetyczna 326,8 kcal (1368 kJ) 65,4 kcal (274 kJ)
Białko 63 g 12,6 g
Tłuszcz 0 g 0 g
Węglowodany 18,7 g 3,74 g
Białko kolagenowe 70000 mg 14000 mg (**)
Węglan wapnia 500 mg 100 mg (*12% RWS)
Kwas hialuronowy 150 mg 30 mg (**)
Witamina D3 25 µg 5 µg (*100% RWS)

* Procent Referencyjnej wartości spożycia

** Procent RWS nieustalony

ZALECANE SPOŻYCIE: Jedną porcję – 20 g (około 5 płaskich miarek) należy wsypać do naczynia z 150 – 200 ml wody i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji, odstawić na kilka minut po czym spożyć. Stosować w zależności od indywidualnych potrzeb, najlepiej rano na czczo, nie częściej niż raz dziennie, bezpośrednio po przygotowaniu.
W okresach profilaktyki można stosować 1/2 porcji dziennie tj. 10 g rozpuszczonych w 75 – 100 ml wody.

PRZECHOWYWANIE: W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i przewiewnym miejscu w temperaturze pokojowej, z dala od dzieci poniżej 14. roku życia.
Produkt nie powinien być spożywany przez dzieci poniżej 14. roku życia, kobiety w ciąży, osoby z chorobami nerek i/lub wątroby oraz wykazujące nadwrażliwość lub mające alergię na jeden lub więcej składników. Produkt zawiera substancje słodzące.