350 g 46.00 zł
bcaa instatnt
DOSTĘPNE SMAKI:

KFD Premium BCAA Instant Plus – 350 g

KFD Premium BCAA Instant+ to zbiór aminokwasów egzogennych, w którego skład wchodzą L-Leucyna, L-Walina i L-Izoleucyna w formie instant (doskonale się miesza i nie powstaje uporczywa piana). Są to aminokwasy egzogenne, czyli takie, których organizm nie może syntezować samodzielnie, więc muszą być one dostarczane w pożywieniu.

Dodatkowo, wersja Plus zawiera jabłczan L-Cytruliny.

KFD Premium BCAA Instant+ nie ma w składzie ani grama cukru, barwników, konserwantów i innych dodatków/wypełniaczy takich jak np. tauryna lub inne aminokwasy, które nie są aminokwasami rozgałęzionymi. W 1 porcji – 10 g znajduje się aż 8 g czystych aminokwasów BCAA oraz 1,5 g jabłczanu cytruliny!

Waga netto: 350 g
Ilość porcji: 35

Wartości odżywcze w 100 g: Wartości odżywcze w 10 g (1 porcji):
80 g – Kompleks aminokwasów rozgałęzionych BCAA

L-Leucyna – 40 g

L-Walina – 20 g

L-Izoleucyna – 20 g

15 g – Jabłczan Cytruliny 

8000 mg – Kompleks aminokwasów rozgałęzionych BCAA

L-Leucyna – 4000 mg

L-Walina – 2000 mg

L-Izoleucyna – 2000 mg

1500 mg – Jabłczan Cytruliny 

SPOSÓB UŻYCIA: Jedną porcję – 10 g (2 płaskie miarki) należy wsypać do naczynia z 150 – 200 ml chłodnej wody i wymieszać. Stosować w zależności od indywidualnych potrzeb, nie częściej niż trzy razy dziennie, np. przed i po treningu i/lub rano przed posiłkiem, bezpośrednio po przygotowaniu.

PRZECHOWYWANIE: W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i przewiewnym miejscu w temperaturze pokojowej, z dala od dzieci poniżej 14. roku życia.
Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci poniżej 14. roku życia, kobiety w ciąży, osoby z chorobami nerek lub wątroby oraz wykazujące nadwrażliwość lub mające alergię na jeden lub więcej składników. Produkt zawiera substancje słodzące.

Ze względu na wysoką zawartość jednego z głównych aminokwasów rozgałezionych – L-Leucyny, KFD Premium BCAA Instant+ może charakteryzować się delikatnie gorzkim posmakiem. Jest to naturalna właściwość tego aminokwasu. W produktach konkurencyjnych, brak takiego posmaku może oznaczać małą rzeczywistą ilość BCAA i dodatek np. cukrów, które mogą negatywnie oddziaływać na efekt, jaki ma być osiągany dzięki zastosowaniu BCAA.