750 G | 25 PORCJI 39.00 zł
wpc regular 80
DOSTĘPNE SMAKI:

KFD Regular WPC 80 – 750 g

WHEY PROTEIN CONCENTRATE – REGULAR

KFD Regular WPC 80 to w 100% czysty koncentrat białka serwatkowego. Produkt cechuje się dobrą rozpuszczalnością i delikatnym smakiem. Został stworzony przy wykorzystaniu procesu ultrafiltracji, co umożliwia uzyskanie produktu wyróżniającego się niską zawartością tłuszczów i laktozy.

Nasz produkt pozbawiony jest aspartamu i innych niekorzystnych dla zdrowia wypełniaczy w tym sztucznych barwników (oznaczanych jako E).

Ponadto zaletą produktu jest brak białek pochodzenia roślinnego – m.in. soi, pszenicy (znanej jako peptyd l-glutaminy), ryżu lub innych – mniej wartościowych – dodatków.
Jest to w 100% czysty koncentrat serwatki, cechujący się także bardzo wysoką zawartością BCAA (aminokwasów rozgałęzionych).

Nasz produkt nie zawiera enzymów trawiennych, które, stosowane głównie w produktach amerykańskich, służą jako element maskujący niskiej jakości surowiec, zawierający ogromne (jak na preparat dla ludzi) dawki laktozy (cukier mleczny).

Koncentrat serwatki to białko szybko wchłanialne. Dzięki temu jest idealnym uzupełnieniem diety każdego entuzjasty sportu.

Waga netto: 750 g
Ilość porcji: 25

WARTOŚCI ODŻYWCZE 100 g 30 g (jedna porcja)
Wartość energetyczna 372 kcal (1557 kJ) 112 kcal (467 kJ)
Białko w s.m. 78 g 23,4 g
Tłuszcz 6,61 g 1,98 g
   w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4,15 g 1,25 g
Węglowodany 8,49 g 2,55 g
   w tym cukry 3,1 g 1,93 g
Błonnik 0 g 0 g
Sól 0,5 g 0,15 g

SPOSÓB UŻYCIA: Jedną porcję – 30 g (około 1 i 1/2 miarki) należy wsypać do naczynia z 150 ml mleka lub wody i wymieszać. Stosować w zależności od indywidualnych potrzeb, nie częściej niż trzy razy dziennie, bezpośrednio po przygotowaniu.

PRZECHOWYWANIE: W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i przewiewnym miejscu w temperaturze pokojowej, z dala od dzieci poniżej 14. roku życia. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci poniżej 14. roku życia, kobiety w ciąży, osoby z chorobami nerek i/lub wątroby oraz mające alergię na laktozę, białka mleka krowiego lub jego pochodne.