700 G | 23 PORCJE
kfd-premium-wpc-80-700-g-bialko
DOSTĘPNE SMAKI:

KFD Premium WPC 80 700 g

KFD Premium WPC 80 to wysokiej jakości, instantyzowany i w 100% czysty koncentrat białka serwatkowego użyty jako główny składnik produktu.
Wyróżnia się doskonałą kompozycją smakową (w ofercie mamy kilkadziesiąt smaków do wyboru!). Używany przez nas surowiec jest instantyzowany aglomeryzowany – to znaczy, że charakteryzuje się doskonałą rozpuszczalnością, a po przygotowaniu nie powstaje uporczywa piana.

Produkt firmy KFD otrzymywany jest przy użyciu procesu ultrafiltracji, w którym tłuszcze oraz cukry są efektywniej separowane od białek przez co otrzymany produkt wykazuje wyższą czystość.
Pozbawiony jest również aspartamu i innych uważanych za kontrowersyjne – dodatków jak wypełniacze w tym sztuczne „substancje barwiące”.

UWAGA!
Warto zwrócić uwagę, że jest to produkt o zawartości ok. 80% białka w suchej masie, więc smaki, pomimo naszych najszczerszych starań, nie będą smakować identycznie jak znane produkty spożywcze zawierające ok. 99% tłuszczu i cukru w składzie. Staramy się robić wszystko, aby produkt wysokobiałkowy był możliwe jak najlepszy w smaku przy zachowaniu najwyższej zawartości białka. Niektóre firmy niestety psują jakość produktów, obniżając udział białka nawet o 20-30%, zastępując np. je cukrem i tłuszczem.

Wg opinii wielu klientów, zaletą produktu jest brak białek pochodzenia roślinnego – m.in. soi, pszenicy (znanej jako peptyd l-glutaminy), ryżu lub innych – mniej wartościowych – dodatków.

Cechuje się także wysoką zawartością BCAA (aminokwasów rozgałęzionych).

Nasz produkt nie zawiera enzymów trawiennych, które, stosowane głównie w produktach amerykańskich, mogą służyć jako element maskujący niskiej jakości surowiec, zawierający ogromne (jak na preparat dla ludzi) dawki laktozy (cukier mleczny).

Koncentrat serwatki to białko szybko wchłanialne. Dzięki temu może być idealnym uzupełnieniem diety każdego entuzjasty sportu.

Etykieta Produktu:

Uwagi dotyczące produktu:

Wartości odżywcze mogą się różnić od kilku do maksymalnie kilkunastu procent w zależności od wersji smakowej. Wartości deklarowane są uśrednione dla wszystkich wersji smakowych. Wersja naturalna może zawierać nawet 81-86% białka w suchej masie w zależności od partii.

Aktualne badania mikrobiologiczne (10.2020) – https://sklep.kfd.pl/img/cms/Premium WPC 82.pdf

Aktualne badania na zawartość białka i cukrów (w tym laktozy) (08.2020): https://sklep.kfd.pl/img/cms/WPC82badania082020.jpg

- Badanie na zawartość białka w smaku czekoladowym (z kakao) 09.2019

- Badanie szczegółowe na zawartość m.in. białka, tłuszczów, węglowodanów, itp

Badania na zawartość cukrów (w tym laktozy):

- w 1 porcji

- w 100 g

- Badania potwierdzające zawartość białka i brak alergenu (10.2017)

- Badania potwierdzające zawartość białka oraz aminogram (06.2016)

- Badania potwierdzające zawartość białka (04.2015)
- Badania potwierdzające zawartość białka (02.2015)
- Badanie  zawartości białka w smaku czekoladowym
- Badania potwierdzające zawartość białka

FAQ

1. Lubię bardziej intensywne smaki, czy możliwe jest aby smak był bardziej wyrazisty?
Tak, wystarczy zmniejszyć ilość płynu z 200 na 150 lub 170 ml.  Jeśli smak ma być jeszcze bardziej wyrazisty, należy użyć mleka a nie wody. Zawarty cukier oraz tłuszcz w mleku, dodatkowo podkreśli smak.

2. Wolę jeszcze bardziej delikatne smaki, co zrobić aby smak był mniej wyrazisty?
Wystarczy zwiększyć ilość płynu z 200 na 220 lub 250 ml. Smaki są mniej wyraziste jeśli używamy wody zamiast mleka.

UWAGA – w niektórych smakach 1 porcja to 2 płaskie miarki a nie 1 i 1/2. Najlepiej jest odmierzać białko na wadze i nie sugerować się miarkami (nie jest to idealne narzędzie pomiaru). Produkt zawiera laktozę ( ok. 3-6 g (w zależności od partii surowca) g w 100 g  i może powodować dolegliwości żołądkowe u osób silnie uczulonych na laktozę. W 1 porcji dawka laktozy to ok. 1-2 g co przy użyciu wody nie powinno powodować dolegliwości u osób uczulonych.