500 G | 17 PORCJE
kfd-premium-wpi-90-700-g-izolat
DOSTĘPNE SMAKI:

KFD Premium WPI 90 700 g

KFD Premium WPI 90 to produkt bazujący na najwyższej jakości, instantyzowanym i w 100% czystym izolacie białka serwatkowego. Produkt charakteryzuje się doskonałą kompozycją smakową oraz czystością – zawiera około. 90% białka w suchej masie w gotowym produkcie! Od teraz w opakowaniu znajdziesz aż 700 g naszego izolatu.

Wykorzystywany surowiec jest instantyzowany i aglomeryzowany – to znaczy, że cechuje się dobrą rozpuszczalnością.

Produkt firmy KFD uzyskiwany jest przy wykorzystaniu procesu ultrafiltracji, w którym tłuszcze oraz cukry są efektywniej separowane od białek.

Pozbawiony jest również aspartamu i innych, uważanych przez wiele osób jako kontrowersyjne, wypełniaczy i w tym sztucznych substancji barwiących.

Produkt cechuje się wysoką biodostępnością oraz bardzo dużą koncentracją BCAA (aminokwasów rozgałęzionych).

Ponadto w skład WPI wchodzą wyjątkowe frakcje serwatki, takie jak glikomakropeptydy, alfa i beta-laktoalbuminy oraz immunoglobuliny.

Produkt nie zawiera białek pochodzenia roślinnego – m.in. soi, pszenicy (znanej jako peptyd l-glutaminy), ryżu lub innych – mniej wartościowych – dodatków, a także enzymów trawiennych, które, stosowane głównie w produktach amerykańskich, mogą służyć jako element maskujący niskiej jakości surowiec, zawierający ogromne (jak na preparat przeznaczony do spożycia przez człowieka) dawki laktozy (cukier mleczny).

Izolat białka serwatkowego jest pełnowartościowym, bardzo szybko wchłanialnym rodzajem białka. W połączeniu z właściwym treningiem i dietą może wspierać wzrost masy mięśniowej lub redukcję tkanki tłuszczowej.

Uwagi dotyczące produktu

Wartości odżywcze mogą się różnić ok. 2-8% w zależności od wersji smakowej. Wartości deklarowane są uśrednione dla wszystkich wersji smakowych.

- Badania na obecność drobnoustrojów (03.2019)

- Badania na zawartość białka oraz metali ciężkich (03.2019)

- Badania na zawartość białka i brak alergenu (10.2017)

- Niezależne badanie aminogramu przeprowadzone przez klienta (kliknij tutaj) – 08.2016

- Kolejne badania potwierdzające zawartosć białka na poziomie 90 % (kliknij tu) – 16.02.2015.  

– Badania potwierdzające zawartosć białka na poziomie 90 % (kliknij tu).

Warto dodać, że wersja naturalna może zawierć nawet aż 91-94 % białka w suchej masie (w zależności od partii).